massageterapeuter og aktive terapier

Hvorfor er vi som massageterapeuter interesserede i at arbejde med aktive terapier?

Vi kan godt lide at holde vores klienter afslappede på massagebordet, vi arbejder ved at klemme, ælte og strække vores klienters kroppe. Disse er alle passive teknikker. Og du undrer dig som massør.
Hvorfor ville jeg være interesseret i at tilføje aktive teknikker til mit manuelle arbejde?
Vi starter med det faktum, at vi er massageterapeuter, manuelle terapeuter, der arbejder på at forbedre klientens ubehag eller smerter.
Vi er dyr, derfor bevæger vi os, og vi skal bevæge os uden smerter. Hvor mange klienter har du, som har ondt, når de går, vender nakken eller løfter armen?

Lad mig kort forklare et par grunde, der får dig til at tænke over vigtigheden af ​​at arbejde med aktive terapier.


5 Argumenter for arbejde med aktive terapier:


1. Bevægelse regulerer nervesystemet. Vi ved, at manuel terapi reducerer aktiviteten af ​​det sympatiske system, men ikke stimulerer klientens parasympatiske aktivitet. Aktiv terapi stimulerer parasympatisk aktivitet.

2. Aktiv terapi stimulerer vagal aktivitet (vagusnerven). Derfor skaber det forskellige oplysninger om centralnervesystemet, og hvis vi med manuel terapi arbejder og ændrer informationen i de efferente veje (f.eks. Manipulerende teknik), ved at tilføje aktiv terapi og arbejde med de afferente veje, kan vi bryde smertebegrænsningssløbet, fordi ved at ændre en afferent vej også den efferente beskyttelsesvej for det sympatiske system vil være anderledes, hvilket gør det muligt at korrigere feedback cyklusser smertefratagelse af bevægelse, hvilket manuel terapi ikke opnår.

3. Aktiv terapi formår at arbejde og stimulere motorneuronerne. Hvilket er dem, der styrer bevægelse på niveau med de højere centre i hjernen, og også arbejder på de sensoriske områder. Manuel terapi opnår ikke de samme resultater på disse niveauer.

4. Bevægelsessynkronitet. Manuel terapi respekterer ikke bevægelsens fysiologi. Hvordan kan vi forvente, at vores klient bevæger sig uden smerter, hvis vi ikke stimulerer den motoriske cortex? Mere om, når vi laver en bevægelse, er der en muskulær synkronicitet, fordi der er muskler, der aktivt laver bevægelsen og andre, der er synergistiske og ledsager den. Der er andre antagonister, der tillader denne bevægelse og spiller en stabiliserende rolle for leddet.

5. Kognitive effekter Aktiv terapi spiller en kognitiv og uddannelsesmæssig rolle i forhold til bevægelse og smerte, som manuel terapi ikke formår.

Og på dette tidspunkt ved jeg, at det for mange efter mange års arbejde (i mit tilfælde var det efter 17 års passiv terapi – massage, visceral og kraniosakral teknik) var meget svært at indføre aktive terapier, og jeg laver stadig manuel terapi, men hvis klienten har brug for det, og jeg tror, ​​det vil være godt for ham/hende, har jeg altid et par minutter til at arbejde med klienten med aktive teknikker.


Hvad ville være din grund til ikke at tilmelde dig aktiv teknik?


Hvis du vil lære to arbejdsprocedurer for aktive teknikker:
Bmt introduktionskursus i november  2021:

https://manualtherapycourses.dk/product/neuromuscular-rehabilitation-bmt
og
manualtherapycourses.dk/product/muscle-activation-course
Jeg håber, at du kunne lide artiklen.

Leave a comment