kinesisk akupunktur og akupunkturmikrosystemer

I dag taler vi om akupunktur

Normalt er indlæggene i MAT normalt tekniske, her taler vi om teknologi, fysiologi og koncepter, men i dag vil jeg være et indlæg om min personlige mening, helt diskutabel, selvfølgelig!

Og jeg fik lyst til at tale om akupunktur og kinesisk medicin og andre lignende ting.

Skal en terapeut lære at arbejde med akupunkturteknikker?

Jeg tror det, akupunkturteknikker og orientalsk medicin kan gøre forskellen mellem en vellykket behandling eller ej, det giver dybde til vores behandlinger…

Men er det nødvendigt at studere i 3 år?

I 2006 meldte jeg mig til et treårigt kursus i kinesisk medicin på en af de bedste skoler i Spanien. På det tidspunkt hed studiechefen Li Ping, og hun var anerkendt som en af de bedste akupunktører i Europa.

På det tidspunkt var jeg stadig ung, jeg havde ingen partner, og jeg havde fritid, men ville det være den bedste løsning for mig nu, hvor jeg er næsten 50 år gammel?

Jeg synes, at det er en god mulighed at studere kinesisk medicin (akupunktur, urtemedicin, tai chi, diætetik og kinesisk massage), hvis man er ung, har fritid til at studere eller er ældre uden forpligtelser.

Et andet godt argument for at studere akupunktur er faktisk for de mennesker, der er fascineret af den magi, den romantik, som jeg mener, at kinesisk medicin har, og som forklarer menneskets fysiologi, som om det var et eventyr. Ingen anden terapi har dette (efter min mening).

Men hvad ville mit råd være til de ældre mennesker uden meget fritid eller dem, der ønsker at spare penge og tid ? Og hvis en terapeut ønsker at studere akupunktur for at styrke resultaterne af sine terapier, og ikke ønsker at bruge års studier. Hvordan gør han det?

Der findes akupunktursystemer, der ligger ud over kinesisk akupunktur, og du behøver ikke at studere i 2-3 år.

Master tung akupunktur

Moxa, akupunktur og mikroblødning 


Faktisk er Master Tungs akupunktur mere effektiv end kinesisk akupunktur, det er et mikrosystem i selve kroppen, som er nemmere at bruge og lære. Du kan finde kurser på 6 / 7 seminarer, hvor du kan lære dette system og få meget gode resultater med dine klienter, et system hvor der indsættes nåle og laves mikrosystemer med deres egen måde at forstå energibevægelsen på.

https://www.acupuncturetoday.com/mpacms/at/article.php?id=32446

Akupunktur-mikrosystemer

Der er også mulighed for at lære mikrosystemer, som er lettere at bruge, og det er vigtigt at tage hensyn til dem, hvis terapeuten ønsker at lære lette systemer for at styrke resultaterne af sine terapier.

Er du professionel terapeut og har du brug for et akupunktursystem til at styrke dine behandlinger i de få tilfælde, hvor resultaterne ikke er tilfredsstillende?

Der findes akupunktursystemer, hvor organismen er repræsenteret i en kropszone. For eksempel auriculoterapi:

Før jeg lærte akupunktur, i 2006, lærte jeg auriculoterapi, og for at være ærlig er det et system, som jeg altid har brugt sammen med andre systemer, såsom kinesisk akupunktur, fodrefleksterapi og personligt har jeg tillid til andre mere kraftfulde akupunktursystemer.

Akupunktur i maven

Abdominal akupunktur er en stor hjælp for massageterapeuten eller den manuelle terapeut – jeg har tillid til dette system, det er enkelt og har stor effektivitet i behandlingen af bevægeapparatet. Det er et system, der supplerer massageterapeutens arbejde perfekt. Og det har vist sig at være effektivt i tilfælde som f.eks.

  • Distensioner.
  • Seneskedehindebetændelse.
  • Bursitis.
  • Tårer.
  • Forstuvninger.
  • Arthritis.
  • Arthrose.
  • Iskias
  • Lumbosciatica
  • Torticollis

Yderligere oplysninger:
https://www.acupuncturetoday.com/mpacms/at/article.php?id=32045

Ynsa ( Yamamoto new scalp acupuncture)

Ynsa er et andet af de store akupunktursystemer, mere kraftfuldt og pålideligt end auriculoterapi, dette system af japansk akupunktur, hvor der anvendes et refleksystem i hovedet, som anvendes som en refleks på hovedet.

Den nye Yamamoto Kranieakupunktur (YNSA) anvendes ofte til behandling af hørelse hos ENT-patienter, ikke kun på grund af dens høje effektivitet, men også af praktiske årsager. Vi behandler kinesiske organer som Dan (galdeblæren) eller Wei (maven) samt meridianer eller strukturer som f.eks. halshvirvlerne, der viser en særlig korrespondance med mange HNH-sygdomme, med mindre anstrengelse ved hjælp af somatotopi.

De opnåede resultater for tinnitus var meget interessante. Mindst 70 ud af 100 patienter oplevede en (delvis) forbedring af deres klager. Hos nogle patienter var der dog ikke kun en forbedring af tinnitus, men også en betydelig forbedring af høretærsklen. Dette giver os en særlig god mulighed for at kvantificere behandlingens effektivitet.
Ynsa-akupunktur anvendes især for sin effektivitet i behandlingen af nervesystemets sygdomme.

https://www.oatext.com/ynsa-permanent-acupuncture-application-for-post-stroke-syndrome.php

Koreansk akupunktur

Essensen af koreansk akupunktur adskiller sig ikke meget fra dens forgænger, den kinesiske akupunktur, da begge har til formål at afbalancere chi eller energistrømmen rundt om den menneskelige anatomi.

Koreansk akupunktur går også ud fra, at kroppen er opdelt i meridianer, hvorigennem chi cirkulerer, og at disse meridianer igen gennemskæres af talrige akupressurpunkter, hvorfra chi kan manipuleres direkte ved hjælp af nåle, der indsættes i patientens hud lige over hvert punkt.

Koreansk akupunktur baserer imidlertid en stor del af sit terapeutiske system på personens hænder og efterligner i dem det samme kort over meridianer og punkter, som løber gennem kroppen, så mange mennesker kalder det for manopunktur. I praksis kan man derfor sige, at det er akupunktur på en skala, i modsætning til traditionel akupunktur, som anvender sit helbredelsesprogram på hele kroppen.

Denne akupunktur bruges ofte til behandling af problemer med indre organer og andre tilfælde, f.eks. diarré, forstoppelse, åndedrætsbesvær som astma, allergi eller slim, forhøjet blodtryk, migræne ….

https://www.mosherhealth.com/mosher-health-system/acupuncture/forms/korean-acupuncture

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2015/703439/

zoneakupunktur

Ifølge dette syn på kroppen og energien er kroppen opdelt i 6 zoner, øvre og nedre 6, de er ikke relateret til meridianer, men til menneskelige topografiske zoner, for eksempel er 1 zonen den centrale zone og 6 ville være zonen ved tommelfingeren, den ydre side af skulderen og albuen osv., fra mellemgulvet og opefter behandles i armene, og den nederste del behandles fra anklerne, Det har fungeret meget godt for mig i enkle tilfælde ved hjælp af denne akupunktur, da jeg på denne måde kun bruger en eller to nåle,
En anden mulighed er at anvende dette system med en eller to nåle og derefter anvende en af de metoder, der er beskrevet ovenfor,

For at gøre det kort:

Tung bruges til alt og kan kombineres med Ynsa og zoneakupunktur.
Jeg bruger maveakupunktur ved muskel- og skeletbesvær, f.eks. ved smerter i nakken, og når nervesystemet er påvirket, kan jeg kombinere det med japansk Yamamoto-akupunktur eller zonal acupunture.

Jeg bruger japansk akupunktur (YNSA) til problemer, hvor nervesystemet er involveret, som f.eks. iskias osv., som jeg kan kombinere med koreansk akupunktur, da koreansk akupunktur, når den bruges på hænderne, flytter energien meget hurtigt, og det hjælper os med at behandle akutte smerter,
Jeg bruger koreansk akupunktur til behandling af indre organer, og jeg bruger den sammen med zonekupunktur eller Yamamoto-akupunktur, hvis jeg ønsker at behandle det autonome nervesystem.

Zonal acupuncture bruger jeg, når det er noget meget simpelt, og jeg har brug for en hurtig smertestillende effekt, og også som indledning til en akupunkturbehandling, og jeg kombinerer den med de foregående, afhængigt af om patienten har et osteomuskulært problem, om det er organisk, eller om det er et problem af nervøs oprindelse,

Du vil sige
Det er ikke kompliceret!

Min erfaring


Jeg har allerede forklaret det grundlæggende, men hvilke fordele har det i forhold til traditionel kinesisk akupunktur?

Bortset fra Tung, som er 6 seminarer, og som du kan bruge til enhver sygdom (husk at bruge sund fornuft), har kombinationen af koreansk, abdominal, Ynsa og zonelakupunktur den fordel, at synergierne i disse kombinationer giver meget kraftfulde behandlinger. På den anden side er hver af dem en studieweekend (undtagen Ynsa, som er 2), så det er 4/5 weekender mod 2/3 år med kinesisk akupunktur, der giver samme resultater som traditionel akupunktur.

Og du kan også vælge det mikrosystem, som du er mest interesseret i, afhængigt af hvor du ønsker at fokusere på
Desuden har du sparet tusindvis af kroner og tusindvis af timers studier og undgået endeløse frustrationer, fordi traditionel kinesisk akupunktur, dens love og syndromer er meget vanskelige at lære for en vesterlænding, men den har ikke magien eller poesien fra kinesisk akupunktur.

Er der en, du gerne vil lære?

YNSA

Akupunkture i maven

zoneakupunktur

Master Tung akupunktur kurser

Leave a comment