Hvad er BMT?

Hvad er BMT?

BMT er en funktionel genoprettelsesproces, der søger at producere en reorganisering af nervesystemet i forhold til bevægelse. Målet er at styrke de neurologiske veje, der styrer de forskellige muskler i kroppen for at forbedre bevægelseskvaliteten ved at forbinde, gennem vævsegenskaber og forbedret central motorisk kontrol, de forskellige dele af den menneskelige krop.

 Hvorfor skal jeg lære BMT? 

Det er vigtigt, at der er en god fordeling af de kræfter, der udøves på vores krop i løbet af dagen, gennem korrekt funktion af vores muskler og vores nervesystem. Der er dog forskellige årsager (skader, stress, slid osv.), Der får disse muskler til ikke at arbejde i harmoni og godt koordineret, hvilket forårsager motoriske ubalancer, der kan føre til fysiske problemer og mangel på velvære.

BMT -fagmanden identificerer de ændrede proprioceptive kommunikationsveje i det frivillige kredsløb, som ikke fungerer korrekt, og træner dem med det formål at forbedre kontraktilkapaciteten i den muskulatur, den administrerer, samt modulere den ufrivillige og/eller refleksrespons der er ansvarlig for at kontrollere f.eks. kropsholdning og dermed forbedre ledstabilitet og motorisk kontrol.

Hvad er fordelene?

BMT-metoden har mange fordele både til sportstræning og til forbedring af trivsel i dagligdagen: Det forbedrer sportslige præstationer. Det forbedrer musklernes evne til at udøve kraft. Øger rækkevidden af ledbevægelser. Øger tilliden ved at forbedre motoriske fornemmelser. Forbedrer bevægelseskvaliteten. Reducerer overskydende muskelspændinger. Reducerer risikoen for skader. Reducerer restitutionstid efter skade. Reducerer ledslid Reducerer ledsmerter forbundet med spændinger og tab af motorisk kontrol.

Reducerer virkningen af degenerative processer såsom gigt og slidgigt.

Hvem er det til?

Fordelene ved denne metode kan bruges af en stor del af befolkningen, både atleter og ikke-atleter, da muskelsvagheder og mangler i motorisk kontrol konstant påvirker mange mennesker, og deres korrektion medfører en forbedring af livskvaliteten. De største støttemodtagere er personer med følgende egenskaber: Ældre mennesker. Personer, der har lidt en skade (knogle, muskler, sener eller ledbånd).

Mennesker, der har gennemgået en form for operation. Mennesker, der ønsker at forbedre deres sportslige præstationer. Mennesker med posturale ændringer. Mennesker med ændringer i deres skridt. Mennesker med smertefulde eller “frosne” skuldre. Personer med kroniske smerter eller mangel på generel funktionalitet.

Mennesker med bevægelsesunderskud (bevægelsesbesvær).

Børn med fysiske lidelser, der forårsager SkolioseKyphoseHyperlordose Ændringer af fodspor. Mennesker med posturale problemer. Enhver, der ønsker at forbedre kvaliteten af deres bevægelse.

Hvordan er en BMT -session?

BMT-sessionen består i at træne nervesystemet på en båre, som er manuel, ikke-invasiv, smertefri og ikke udgør nogen risiko for dit helbred.

Fagmanden vil gennem en række tests finde ud af, hvilke neurokinetiske sekvenser der ikke fungerer optimalt. Når disse ændringer er blevet opdaget, fortsætter specialisten i BMT ved at anvende en række “priming” -værktøjer for at øge corticospinal excitabilitet for at forbedre den frivillige motoriske reaktion. Det endelige mål med sessionen vil være at opnå RE-ORGANISERING af motorstyringen af vores centrale nervesystem i forhold til BEVÆGELSE.

Leave a comment