1,5 milliarder mennesker i verden lider af kroniske smerter!

1,5 milliarder mennesker i verden lider af kroniske smerter!

Ja, det er svaret på det spørgsmål, jeg stillede dig i går: Hvor mange mennesker lever i smerte på vores planet? Mere end 1,5 milliarder 😲, en pandemi!

Utroligt, synes du ikke?

Det er en statistik, jeg har ikke fundet på den. Det er bevist, at 1 ud af 4 mennesker lider af kroniske smerter. Med andre ord lider ca. 20 % af befolkningen af kroniske smerter. Ufff, disse tal er svimlende, jeg synes, det er skandaløst.

Kan du forestille dig, hvor mange mennesker med kroniske smerter der kan blive raske eller i det mindste forbedre deres livskvalitet takket være det, vi vil lære her?
Og hvor mange af dem har allerede kastet håndklædet i ringen for at komme sig?
Eller endnu værre, hvor mange mennesker med kroniske smerter ved ikke engang, at der findes et alternativ, de tror, at de er freaks, eller at de ikke har nogen løsning, og at det er det, de er blevet tildelt i dette liv?

Det får mit hår til at rejse sig bare at tænke på det?

Med dette vil jeg ikke sige, at vi nu har den “livsreddende vaccine” mod alle lidelser, og heller ikke nogen tryllestav, men jeg forsikrer dig om, at ved at anvende alt det, jeg har lært, kan alle forbedre deres livskvalitet med mindst 20%. Hvem vil ikke gerne have det bedre, når de har smerter?

Men det vigtigste er, at du er kommet så langt, og at du nu er klar over, at der er alternativer til at forbedre dit helbred gennem muskelaktivering, kontrolleret og progressiv aktiv træning og smerteuddannelse.

Og det er det, kinetik handler om, for når du har en klient med et problem, og du ønsker at hjælpe ham, kan du kun hjælpe ham ved at sætte dig selv på skadens niveau, og også arbejde ud fra hjernen, hvad betyder det?
Vi har i kroppen et hierarki af systemer, som vi skal respektere i vores arbejde,

I dette hierarki er muskelsystemet med sener, ledbånd, muskler og overfladiske fasciae det laveste niveau.

Over dette ligger det viscerale niveau med dets organer, dybe fascier og dets neuroviscerale forbindelser.


På dette niveau finder vi også det kranio-sakrale niveau, hvor man kan korrigere strukturen, påvirke den følelsesmæssige del (forstå somato-emotionel som et værktøj i kraniosakral terapi).

Ovenfor har vi nervesystemet, med dets perifere nervesystem, det autonome nervesystem, der er ansvarlig for fiksering af problemet hos klienten, vi taler også om det centrale nervesystem, som omfatter de oplysninger, der kommer fra det autonome nervesystem, fra de posturale sensorer, (fødder, øjne, øre, hvortil kommer trigeminus-komplekset og mandibulær okklusion, temporomandibulær artikulation).

Og det er nervesystemet, der er orkestrets dirigent, og det er lettere at løse vores klienters problemer, hvis vi udvider vores syn og også arbejder på dette niveau, for vi kan ikke opnå resultater på mellemlang sigt, hvis vi bevæger os på et lavere niveau end det niveau, hvor klientens problem befinder sig.


Og hvordan fungerer Kinetics?

Kinetics arbejde er at stimulere de højere centre i hjernen, der arbejder i to meget specifikke områder, nemlig det motoriske neuronområde, hvor bevægelsen styres, både bevidst og ubevidst af mennesket og dets kinetiske mønstre, og også det somatosensoriske område, der styrer smerte.

 

Leave a comment